Portada > Notícies El Consell Comarcal ...

AMB EL SUPORT DE: 

24/01/2017

[Tornar]

El Consell Comarcal dóna per finalitzada la campanya d’educació ambiental “Supera’t!! Reciclar compensa”

El passat 12 de desembre es va presentar la nova campanya d’educació ambiental “Supera’t! Reciclar compensa”, la qual es va posar en marxa el dia 19 de desembre als 22 municipis de la comarca i a tots els seus municipis agregats.


Aquesta campanya ha estat una continuïtat de la iniciada l’any anterior, però amb uns elements més visuals (street marketing) i sota el mateix lema “Supera’t! Reciclar compensa”. L’objectiu del street marketing és el de crear un efecte sorpresa i, al mateix temps, fer que els veïns i veïnes es sentin identificats amb els elements comunicatius ideats. Per aquest motiu doncs, ens trobem davant d’una campanya diferent de les altres que s'han dut a terme, ja que aquesta és molt visual i mediàtica per tal que la gent s'aturi a pensar en el missatge que es vol transmetre; és a dir, el perquè reciclar compensa. Amb aquest fet, el que es vol aconseguir és arribar al màxim de població i agents buscant un contacte directe amb la gent, mitjançant la presència d'una cara i una situació quotidiana que provoqui un efecte emocional.

Les accions que s’han dut a terme són les següents:

-    Instal•lació de banderoles publicitàries a doble cara als municipis de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt, Sarral i Vimbodí i Poblet, cada d’una elles fent referència a una fracció dels residus.

-    Instal·lació de dues lones publicitàries de gran format a tots els municipis. Una lona fa referència a la matèria orgànica, i l’altre a totes les tipologies de residus.

-    Carta informativa de la campanya repartida per tots els habitatges de la comarca, més concretament, es repartiran a 12.700 habitatges i activitats.

-    Punts informatius a Montblanc, l’Espluga de Francolí i Sta. Coloma de Queralt en els quals s’informava de tots els dubtes sobre la recollida selectiva, a més de repartir material com són cubells, bosses compostables i embuts per l’oli. Pels punts informatius, hi han passat un total d’unes 500 persones.

L’objectiu principal de la campanya és millorar la qualitat i quantitat de recollida selectiva i principalment de la matèria orgànica.

Quan parlem de qualitat ens referim en rebaixar tots aquells impropis que ens entren contínuament als contenidors, és a dir, tot allò que no és el residu en qüestió. Per exemple, a la matèria orgànica trobem un 9,58% d’impropis. Principalment aquests impropis són restes de cendres i restes de plàstic, que haurien d’anar al contenidor de rebuig i de plàstic respectivament.

Per altra banda, els plàstics i els envasos tenen un 25% d’impropis, i un objectiu és reduir-lo. Als contenidors de plàstics i trobem envasos de grans productors (haurien d’anar a la deixalleria) i càpsules per a fer cafè (haurien d’anar al rebuig).

Així doncs, és important reduir aquesta quantitat d’impropis ja que incrementen els costos de tractament.

A més, amb aquesta campanya també es vol aconseguir superar el 50% de recollida selectiva en què ens trobem actualment, és a dir, del total de residus que llencem als contenidors, el 50% es recuperen o reciclen.