Portada > Notícies Valoració positiva ...

AMB EL SUPORT DE: 

16/01/2017

[Tornar]

Valoració positiva i propostes de futur per a la gestió de les depuradores de la comarca

La gestió dels serveis de sanejament de la comarca durant el 2016 ha tingut com objectiu la millora en la qualitat de l’aigua de tractament i la gestió dels sistemes amb la màxima optimització econòmica dels equipaments de les depuradores de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt, Solivella i Senan i els col•lectors en alta de Vimbodí, Poblet i Les Masies.

La correcta explotació, conservació i manteniment de les depuradores de la comarca, ha fet que retornéssim més de 1,3 milions de m3 d’aigua tractada al medi, assegurant que la sostenibilitat dels nostres rius es mantingui i millori la seva qualitat i evitem contaminar sòls i aigües.

Per mantenir aquest funcionament favorable i avançar en tecnologies i manteniments, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua i amb actuacions de valor afegit que venien estipulades per contracte, s’han realitzat diverses millores com el subministrament i instal·lació de noves membranes per als difusors d’un dels reactors a la depuradora de Montblanc, l’arranjament del camí del bombament d’entrada a la depuradora de l’Espluga de Francolí, el canvi del tamís hidranet de la depuradora de Sta. Coloma de Queralt per un rototamís o l’arranjament de la jardineria de Solivella.

Per al 2017 es té previst poder disposar de finançament per a noves actuacions de reposició i millores que ja han estat presentades, per tal de assegurar el correcte funcionament de les instal·lacions, el qual s’ha anat mantenint des de l’inici de la gestió d’aquest servei per part del Consell Comarcal, l’any 2007.

Totes les actuacions que es fan són introduïdes en els programes informàtics d’emergències i manteniment de les depuradores, invertint en què el control de cada depuradora, la seva optimització energètica, la gestió sostenible, la seguretat en el lloc de treball i la inversió en equips d’última generació, així com la realització de proves pilot que millorin els tractament, siguin un referent en la gestió de sistemes d’aigües residuals a Catalunya.