Portada > Notícies Representants del Co...

AMB EL SUPORT DE: 

13/10/2016

[Tornar]

Representants del Consell Comarcal i dels ajuntaments visiten una planta de tractament de residus municipals al Solsonès

Avui diferents alcaldes, regidors i consellers comarcals han vist in situ una planta de pretractament de rebuig, pionera a Catalunya pel que fa al pretractament previ de la fracció resta (tots aquells residus que no es reciclen) abans de la deposició al dipòsit controlat. El producte final que es genera és un compost estabilitzat que té aplicacions com: talussos d’obres civils, jardineria viària, etc.

Per part de l’Agència de Residus han exposat la necessitat de disposar d’una planta d’aquestes característiques per evitar que els residus de rebuig, els quals no han estat reciclats per part dels ciutadans, es dipositin directament al abocador sense haver passat per un tractament previ.

La finalitat d’aquest tractament previ és separar la matèria orgànica dels residus per tal que no produeixi ni lixiviats ni biogàs al dipòsit controlat, tal com preveu la normativa europea.